Yle Areena
Yle Areena

Metsän tarina 2012 HD

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut. Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut. Yhä edelleen aarniometsä on vaikuttava elämys ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa kuten entisaikojen aikalaiset tekivät.
Metsässä nuotion ääressä on aina kerrottu ja kuunneltu tarinoita. Ajasta, jolloin suomalaiset palvoivat suuria metsän jumalia hiidellä ja uskoivat maahisiin, menninkäisiin ja muihin metsänhaltijoihin. Myös metsän eläimiä kunnioitettiin, niillä uskottiin olevan inhimillisiä ominaisuuksia ja niistä kerrottiin lukemattomia satuja ja tarinoita.
Metsän tarina on elokuva, jossa koet metsän taikaa ja neljä vuodenaikaa. Se saa sinut kaipaamaan retkelle, tutkimusmatkalle, näkemään ja kuulemaan suomalaisen metsän ihmeellistä elämää.
MRP Matila Röhr Productionsin toimeksiannosta luontokuvaaja Hannu Siitonen Parikkalasta ja luontokuvaaja Mikko Pöllänen Simpeleeltä aloittivat yhteistyön, jonka tuloksena syntyi tämä hieno dokumenttielokuva. Siitonen ja Pöllänen käyttivät aikaa elokuvan tekoon yli neljä vuotta ja kuvasivat materiaalia, josta syntyi esileikattua elokuvaa yli 20 tuntia. Tästä valtavasta kuvamäärästä leikkaaja Kim Saarniluoto hioi yli puolitoista vuotta kestäneen työrupeaman jälkeen elokuvan lopulliseksi kestoksi noin 75 minuuttia.
Elokuvan on käsikirjoittanut Ville Suhonen, joka muistetaan myös Poika ja Ilves -menestyselokuvan käsikirjoituksesta. Elokuvan ohjauksesta vastaavat Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto.
Metsän tarina on jo kolmas Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen dokumenttielokuva, se on suurin ja vaikuttavin elokuva, jonka he ovat yhdessä kuvanneet eli elokuvaa voisi sanoa jopa heidän elämäntyökseen.
Elokuvan tuottaja Marko Röhr on ylpeä Metsän tarinan työryhmästä, jonka luova työ ja voimien yhdistäminen MRP Matila Röhr Productionsin kanssa tuo suuren yleisön nähtäväksi ainutlaatuisen dokumenttielokuvan suomalaisesta metsästä, jossa luontokuvaajien sankaruus tulee hienosti esille. Dokumentteja ei katsota vain tiedon vuoksi, ne suunnitellaan kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi, jollainen Metsän tarina on.
Katso Metsän tarina
Metsän tarina
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Metsän tarina DVD/HD/VOD

Taille: 1.7 Gb
LE GENRE:Dokumentti, Kotimainen
Ohjaaja: Ville Suhonen, Kim Saarniluoto
Kesto: 1 t 15 min
Pääosissa: N/A

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››