Yle Areena
Yle Areena

Pystyssä 2013 HD

"Miten päästä pois itse luomastaan helvetistä?"
Pystyssä on toiminnallinen draamaelokuva kahdesta velkaantuneesta naisesta, jotka yrittävät maksaa takaisin – toinen huoraamalla, toinen väkivallalla.
Elli (Heidi Lindén) opiskelee biologiaa yliopistolla, juhlii ystäviensä kanssa ja harrastaa satunnaista seksiä. Vaikka Elli tekee töitä siivoojana, ei raha riitä edes vuokraan. Sattuman kautta Elli huomaa, että yhdenillanjutuilla voi tienata, ja hän tottuu nopeasti uuteen elämäänsä maksullisena naisena.
Iiris (Kristiina Puukko) joutuu hyvittämään omia velkojaan rikollisjengissä, uhkaillen velkaantuneita kovakouraisesti. Iiris on sulautunut hyvin työkavereidensa äijämäiseen maailmaan, mutta ihastuminen työkaveri Andreihin (Juha-Tapio Arola) pakottaa Iiriksen paljastamaan herkemmän puolen itsestään.
Samaan aikaan Andrei tutustuu yöelämässä viehkeään Elliin ja he päättävät yhdessä paeta entistä elämää. Myös Iiris suunnittelee uutta alkua, mutta toisten velkoja on vaikeampi maksaa takaisin kuin omia.
Pystyssä on toteutettu Independent-tuotantona ja se on aiemmin elokuvaajana ansioituneen Márton "Mara" Jelinkón ensimmäinen pitkä elokuva ohjaajana. Maailman ensi-iltansa elokuva sai arvostetuilla Titanic-festivaaleilla Budapestissa huhtikuussa 2012. Pystyssä voitti parhaan kansainvälisen esikoiselokuvan palkinnon Lontoon Raindance-festivaaleilla 2012.
Katso Pystyssä
Pystyssä
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Pystyssä DVD/HD/VOD

Taille: 1.9 Gb
LE GENRE:Draama, Jännitys, Kotimainen
Ohjaaja: Márton Jelinkó
Kesto: 1 t 34 min
Pääosissa: Heidi Lindén, Kristiina Puukko, Juha-Tapio Arola, Outi Ikonen, Tatu Silvonen, Ville Lumioksa, Risto Mikkola

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››