Yle Areena
Yle Areena

Tunteiden temppelit 2015 HD

Turun Kinopalatsissa järjestetään Tunteiden temppelit -ennakkonäytös torstaina 26.11. klo 13.00. Näytöksen jälkeen keskustelutilaisuus klo 14.30-16.00; paikalla elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen.
Tunteiden temppelit on elokuva elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat "seurakuntien" muistot, kokemukset ja haaveet mutta myös ”temppelinpalvelijoiden” ja teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.
Elokuvateatterit ovat siirtyneet vuosikymmenten mittaan työväentaloista elokuvapalatseihin ja sieltä nykypäivän viihdekeskuksiin. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat saaneet uuden käyttönsä - milloin maallisemman (biljardisali), milloin pyhän (Valtakunnansalin/vapaamuurarien kokoushuoneen) - tarkoituksen.
Tunteiden temppelit kertoo 35 mm:n filmin käytön katoamisesta sekä uuden teknologian mukanaan tuomasta muutoksesta ja mahdollisuuksista. Elokuva on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee liikkuessaan assosioiden eri aikatasoissa. Hienon arkistomateriaalin myötä koetaan niin elokuvateattereiden loistokkuutta kuin myös menetettyä kauneutta.
Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, mm. Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Helsingissä, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.
Elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut lukuisia dokumenttielokuvia. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ohjaajaksi vuonna 1984 ja väitellyt taiteen tohtoriksi vuonna 2006. Hänen elokuviaan on esitetty laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti.
Katso Tunteiden temppelit
Tunteiden temppelit
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Tunteiden temppelit DVD/HD/VOD

Taille: 1.9 Gb
LE GENRE:Dokumentti, Kotimainen
Ohjaaja: Jouko Aaltonen
Kesto: 1 t 21 min
Pääosissa: N/A

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››