Yle Areena
Yle Areena

Harry Potter ja viisasten kivi 2001 HD

Harry Potter -elokuvasarjan ensimmäinen osa.
Harry Potter (Daniel Radcliffe) ei voinut ikinä aavistaa, että hänelle oli varattu suurempi kohtalo kuin ankea elämä ilkeiden ottovanhempiensa luona. Hänen vanhempansa olivat kuolleet auto-onnettomuudessa Harryn ollessa vauva, ja koko lapsuutensa hän vietti sijaiskotinsa portaiden alla olevassa pienessä komerossa.
Kunnes eräänä päivänä valtava puolijätti Rubeus Hagrid (Robbie Coltrane) tuli Harryn luokse ja kertoi hänelle totuuden vanhemmistaan sekä hänestä itsestään: Harry on velho ja hänet on kutsuttu oppimaan taikuuden ja noituuden saloja Tylypahkan velhokouluun.
Matka mielikuvituksen maailmaan alkoi King’s Crossin rautatieasemalta laiturilta 9 ¾. Tylypahkassa Harry tapasi veikeän Ron Weaselyn (Rupert Grint) sekä tarmokkaan Hermione Grangerin (Emma Watson), jotka olivat myös tulossa opiskelemaan noituutta. Tylypahkaa johtaa Suurtaikuri Albus Dumbledore (Richard Harris) sekä professorit Minerva McGarmiva (Maggie Smith) ja Severus Kalkaros (Alan Rickman). Siellä Harry oppi taikuuden lisäksi huispauksen hurjat säännöt, mutta Tylypahkan pimeissä kammioissa piileskeli myös synkän menneisyyden hirviöt.
Ja tästä alkaa aikamme suurin seikkailukertomus ja kirjallinen sensaatio. Joanne Kathleen Rowlingin kynästä syntynyt Harry Potter on ilmiö jollaista ei ole tällä vuosituhannella nähty. Fantasiaromaanisarja, joka on valloittanut miljoonien lukijoiden sydämet ympäri maailmaa. Chris Columbus (Yksin kotona) on ohjannut Rowlingin romaanin pohjalta huikean ja jännittävän satuelokuvan, joka sopii niin lapsille ja aikuisille kuin taikureille ja jästeille. Upeasti lavastettu ja mestarisäveltäjä John Williamsin musiikilla kuorutettu elokuvapaketti tuo Tylypahkan, Viistokujan ja monet muut Harry Potterin maailman tapahtumapaikat valkokankaalle ennennäkemättömässä loistossa.
Elokuvan suuri huipennus on mahtava huispausottelu Rohkelikon ja Luihuisen joukkueiden välillä, joka on todellista vauhdin ja erikoistehosteiden juhlaa. Harry Potter ja viisasten kivi onkin loistava esimerkki siitä millaista jälkeä Hollywoodin fantasiatehdas voi parhaimmillaan saada aikaan, kun pohjana on todella hyvä lähdeteos.
Katso Harry Potter ja viisasten kivi
Harry Potter ja viisasten kivi
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Harry Potter ja viisasten kivi DVD/HD/VOD

Taille: 1.7 Gb
LE GENRE:Seikkailu, Fantasia
Ohjaaja: Chris Columbus
Kesto: 2 t 33 min
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››