Yle Areena
Yle Areena

Laputa - linna taivaalla 2023 HD

Studio Ghibli Festival Hayao Miyazakin LAPUTA – LINNA TAIVAALLA valmistui 1986, Tuulen laakson Nausicaän jälkeen, juuri ennen Naapurini Totoroa. Rämäpäinen Pazu pelastaa taivaalta alas leijuvan Sheeta tytön.
Kaivoskaupungissa apupoikana huseeraava Pazu unelmoi lentämisestä.
Sheeta kantaa kaulassaan kiviriipusta, joka näyttäisi kumoavan painovoiman, joten nuorten unelmilla näyttäisi olevan sama suunta ja päämäärä. Sheeta vain on tietämättään salaperäisen taivaalla leijuvan Laputa –linnan kruununperillinen.
Niinpä nuorten kantapäillä on tuota pikaa sankka kaarti junarosvoja, ilmarosvoja, agentteja ynnä muita Miyazakin ällistyttävän mielikuvituksen loihtimia ryökäleitä ja viiksekkäitä karpaaseja. Räjähteitä antaumuksella paiskova sydämellinen rosvopäällikkö – isoäiti on vain yksi tarinan siekailemattomista ja mieleenpainuvan erikoisista hahmoista. Miyazaki ilottelee piirtämällä toinen toistaan jylhempiä masiinoita. Panssarijunat puhkuvat. Antiikkia ja tulevaisuutta avokätisesti yhdistelevät lentovempeleet jahtaavat toisiaan. Laputan mennyttä loistoa murheellisesti kuvastavat soturirobotit poraavat laserkatseellaan läpi valtapelin juonien. Tuho kohtaa monet, mutta elämä on kevyttä niille, joilla on puhdas sydän.
Katso Laputa - linna taivaalla
Laputa - linna taivaalla
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Laputa - linna taivaalla DVD/HD/VOD

Taille: 1.9 Gb
LE GENRE:Animaatio, Fantasia, Seikkailu
Ohjaaja: Hayao Miyazaki
Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia
Pääosissa: -

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››